Annons
Nyheter

Sex män gripna för kupperna mot Claessons i Bromölla

Nyheter • Publicerad 12 maj 2005

Polisen har gripit sex män som misstänkta för delaktighet i de två senaste drive-in-kupperna mot Claessons Motor i Bromölla.

Polisen fortsätter dessutom nu under torsdagsförmiddagen att spana efter ytterligare en misstänkt som är på flykt till fots på Ryssberget, bland annat med hjälp av helikopter med värmekamera. Det började vid 19-tiden i onsdags med att en polispatrull upptäckte en mindre täckt bil på Ryssberget. Två män flydde till skogs när de fick syn på poliserna.

Annons

Ett stort polispådrag med bland annat enheter ur utryckningsstyrkan i nordöstra Skåne och Blekinge, piketstyrkan i Malmö samt polishundar både från Skåne och Blekinge och en polishelikopter sattes in i spaningarna.

Det ledde till att en 26-årig man kunde gripas vid 20.30-tiden i närheten av bilen.

Polisen gjorde under natten ett tillslag mot ett hus i trakten av Staffanstorp och grep ytterligare fem män som misstänkta för delaktighet i kupperna mot Claessons Motor.

I bilen på Ryssberget hittades skinnställen från den senaste stölden hos Claessons i onsdags morse och i huset vid Staffanstorp åtminstone delar av bytet från den första stölden för snart tre veckor sedan. Samtliga gripna är utländska medborgare och polisen misstänker att de stulna skinnställen skulle föras utomlands för försäljning.

Taktiken att endast köra en kortare bit från brottsplatsen och sedan slå bivack och ligga och trycka några dagar tills polisen trappat nere spaningsinsatserna har tidigare använts av den så kallade Militärligan som rånade flera banker. Därför beslutade polisen under onsdagen att söka efter kuppmännen och deras bil i närheten av Bromölla med koncentration till Ryssberget och det gav alltså resultat.

Samtliga gripna har förts till polishuset i Kristianstad där de kommer att förhöras under torsdagen. Dessutom gör polisen fortsatt teknisk undersökning av bilen från Ryssberget och fortsatt husrannsakan i huset vid Staffanstorp.

Männen har delgetts misstanke om delaktighet i grova stölder.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons