Nyheter

Skånsk konstnär högg ner affärsman

En skånsk konstnärinna har dömts för mordförsök på en tysk affärsman i Tyskland. När polisen tagit hennes man för rattfylla satt kvinnan kvar i bilen utanför Hamburg och väntade. Då fick hon infallet att döda. En tysk affärsmannen blev offer för hennes attack.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2004

Den tyske affärsmannen stod intet ont annande och kissade bland buskarna på en parkeringsplats vid motorvägen utanför Hamburg i höjd med Braak, skriver Aftonbladets nätupplaga. Då smög sig en svensk konstnärinna fram och försökte knivmörda honom. Konstnärinnan är dömd för försök till mord i Tyskland. Nu har hon transporterats till Sverige efter ett regeringsbeslut undertecknat av justitieminister Thomas Bodström.   I ett rättsmedicinskt utlåtande fastslog den tyske doktor Wolfram Schreiber att konstnärinnan led av en schizofren psykos. Och i sin dom den 29 oktober 2002 beslutade domstolen i Lübeck att hon skulle tvångsvårdas.   Den 31 mars landade hon på Arlanda, bevakad av två vakter från svenska kriminalvården. Konstnärinnan är 42 år och kommer från Skåne. I dag sitter kvinnan på rättspsykiatriska kliniken i Vadstena.   

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.