Nyheter

Statoil vill behålla ensamarbete

Statoil överklagar nu Arbetsmiljöververkets beslut om förbud mot ensamarbete vid företagets bensinmack vid Midhem i Malmö.
Nyheter • Publicerad 28 april 2004

Mot ett vite på 50 000 kronor har Statoil förbjudits att ha ensamanställda på macken under tiden midnatt till klockan sex på morgonen. -De åtgärder som Arbetsmiljöverket kräver av oss står inte i proportion till vad de skall tjäna till, säger Michael Johansson, säkerhetschef vid Statoil Detaljhandel AB, till Skånska Dagbladet. Arbetsmiljöverket anser att dubbelbemanning eller en så kallad nattlucka är de enda lösningarna. Men Statoil vill vidta andra åtgärder, som att installera fjärrlås i dörren så att den anställde kan välja om han vill släppa in kunden eller inte och så kallat slutet kassasystem för att minska rånrisken. Någon nattlucka vill Statoil inte veta av. Företaget anser att man förlorar försäljning på en sådan åtgärd.  

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.