Annons
Nyheter

Stor uppslutning i Malmös Prideparad

Nyheter • Publicerad 10 augusti 2014
Polisen deltar i RFSL:s Prideparad som är en del av den pågående Regnbågsfestivalen Malmö Pride. Paraden gick på lördagen från samlingsplatsen på Anna Lindhs plats till Folket park.Foto: 

Politiska partier, polisen, Kriminalvården, Svenska kyrkan och flera företag var några av alla som deltog och ville synas i det långa regnbågståget genom Malmö på lördagen. Den glittrande och färggranna paraden är en del av RFSL:s arrangemang Regnbågsfestivalen som inleddes i måndags och avslutas på söndagen.

I tåget syntes bland andra Katrin Stjernfeldt Djammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Från Moderaterna deltog bland andra migrationsminister Tobias Billström och partiets hbtq-talesperson Olof Lavesson.

Under veckan har RFSL ordnat bland annat föreläsningar om hatbrott, diskriminering och könsidentitet, samt en utfrågning där politiska partier, utom Sverigedemokraterna som inte var inbjudna, fick svara på frågor om vad de gjort för hbtq-personer i Malmö.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons