Annons
Nyheter

Tre anhållna för kupperna mot Claessons i Bromölla

Nyheter • Publicerad 12 maj 2005

Av de sex personer som gripits misstänkta för inbrotten på Claessons i Bromölla anhölls i dag tre män. Samtidigt jagar polisen ännu en misstänkt i skogarna kring Grundsjön, norr om Bromölla.

Det var vid 19-tiden på onsdagskvällen som en polispatrull upptäckte en mindre täckt bil på Ryssberget. Två män flydde till skogs när de fick syn på poliserna. En 26-årig man greps alltså vid halv nio på kvällen och uppgifter från honom ledde till polisen under natten gjorde ett tillslag mot ett hus i Staffanstorp. Där greps fyra män och en kvinna misstänkta för delaktighet i inbrottet i Bromölla. Samtliga gripna är utländska medborgare och polisen misstänker att de stulna skinnställen skulle föras utomlands för försäljning. I bilen på Ryssberget hittades skinnställen från den senaste stölden hos Claessons i onsdags morse och i huset vid Staffanstorp åtminstone delar av bytet från den första stölden för snart tre veckor sedan.

Annons

" Tre av de gripna är släppta, två män och en kvinna. Tre män sitter anhållna misstänkta för grov stöld, säger Bo Widell informationsansvarig på polisen.

Han berättar att det kommer att hållas förhör med de anhållna männen. Dessutom pågår det tekniska undersökningar dels vid Grundsjön och dels av de beslag som polisen gjort. Ett stort polispådrag med bland annat enheter ur utryckningsstyrkan i nordöstra Skåne och Blekinge, piketstyrkan i Malmö samt polishundar både från Skåne och Blekinge och en polishelikopter sattes in i spaningarna på onsdagskvällen.

Eftersökningarna fortsatte under torsdagen, men ju fler timmar som passerade utan resultat desto mindre blev insatsen.

" Det är lite svalt nu. Han kan ha kommit långt härifrån, säger en av de poliser som deltar i spaningarna på Ryssberget.

Bo Widell berättar att polisen under torsdagsförmiddagen hade tio till tolv polisen som jobbade med fallet.

" Vi ska ha ett möte senare i dag och jag tror att vi kommer att dra ner och kanske till med avveckla, säger han.

Lennart Svenezon och Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons