Nyheter

Tre fiskare räddade efter förlisning

Den tyska fiskebåten Nappe von Laboe gick under på södra Östersjön tidigt på söndagsmorgonen. Först flera timmar senare kunde tre besättningsmän räddas oskadda ur vattnet. De befann sig då rakt söderut från Abbekås.
Nyheter • Publicerad 20 september 2009

Innan fiskebåten sjönk hann besättningen gå över i en uppblåsbar livflotten, men fick vänta i den i fem-sex timmar innan de räddades. Ingen av dem var skadad.

Förlisningen skedde vid fyra-fem-tiden på morgonen. Först strax efter klockan elva lyckades de tre nödställda per telefon få kontakt med sjöräddningscentralen i Göteborg.

Livbåten hittades nästan omgående av besättningen på ett kustbevakningsplan som kunde ange den exakta positionen utmed en rak sydlig linje från Abbekås vid Skånes sydkust.

Först framme var den danska bevakningsbåten Nymfen som tog ombord de tre männen. Kort senare nådde svenska Kustbevakningens båt KBV 202 från Simrishamn till platsen.

Männen gick över på den svenska båten för att så fort som möjligt kunna komma till Trelleborg och ombord på en färja till Tyskland.

Exakt vad som orsakade förlisningen är inte känt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.