Annons
Nyheter

Tretton från Höllviken saknas

Vellingen kommun och Höllviken har drabbats hårt av jordbävningskatastrofen i Sydostasien. Fortfarande saknas 13 personer. Sammanlagt fanns 150 personer från Vellinge i området när jordskalvet inträffade.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2005

På Falsterbonäset och särskilt i Höllviken är det åtskilliga som är efterlysta. Hittills är det 13 personer därifrån som saknas.

– Ungefär 150 personer från Vellinge kommun befann sig i det drabbade området när jordskalvet ägde rum. 73 av dessa har kommit hem, säger Vensel Roskvist.

Annons

Han är ansvarig för krisberedskapen i Vellinge och jobbar intensivt med att förbereda inför skolornas terminsstart på måndag nästa vecka. Dessutom har han pratat med kommunens alla platschefer. – En del skolor är mer krisdrabbade än andra. Det är där vi måste lägga tyngdpunkten på vissa skolor, fortsätter Vensel Roskvist.

På en del skolor i Höllviken och Sundsgymnasiet i Vellinge kommer personalen förstärkas med psykologer, socialsekreterare och kuratorer.

– Vi gör allt vad vi kan för att möta behovet så att eleverna kan prata om sina problem och sina upplevelser, säger han.

Vensel Roskvist berättar att krishjälpen kan utvidgas ytterligare om det skulle behövas, framför allt med stöd av individ- och familjeomsorgens resurser.

I fortsättningen håller Vellinge kommun sitt kriscenter öppet. Dit är det telefonnummer 0709-915 239 och 0709-915 235. " Det mesta talar för att Trelleborg klarat sig lindrigt undan. Ingen trelleborgare uppges vara försvunnen eller ha dött. Men vi är inte säkra. Det är i alla fall enligt den information vi fått, säger Lena Hulten.

Hon är ansvarig för Posom, Trelleborgs krisberedskap.

– Vi måste ta hand om alla dem som varit med om katastrofen och vill bearbeta sina upplevelser, säger Lena Hulten. Även i Trelleborg hålls katastroflinjen öppen. Numret dit är 0410-73 33 43.

Polisens lista med 55 namn över dem från Skåne som anmälts försvunna finns heller ingen från Trelleborg, bekräftar tillförordnad kriminalkommissarie Bo Lundqvist på länskriminalen. Enligt UD:s direktiv lämnar han inte ut namnen på de efterlysta.

– Det är ingen definitiv lista. Den förändras hela tiden, säger Bo Lundqvist.

@04 Byline skribent

Annons

:Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons