Annons
Nyheter

Två hundra felaktigt inbjudna till Högskolan Kristianstad

Över 200 kallelser till Högskolan Kristianstads introduktionsdagar har gått ut till personer på reservplats. En del av de förhoppningsfulla reservplacerade har uppfattat kallelsen som om de antagits. Trots det har högskolan valt att inte skicka ut information om att ett misstag begåtts.
Nyheter • Publicerad 21 augusti 2002

Det var i förra veckan som inbjudningarna skickades ut. - Det är naturligtvis beklagligt att det har hänt, säger prorektor Malin Irhammar och fortsätter: - Konsekvensen har blivit att ungefär 35 stycken har ringt och pratat med oss och flertalet har tagit det på rätt sätt om man säger så. Merparten av de drygt 200 som fått inbjudan har alltså inte hört av sig. De som inte gjort så har heller inte fått information om att inbjudan är ett misstag. Efter det att misstaget blev känt har det inom högskolan diskuterats huruvida det borde göras ett utskick där misstaget beklagas. Malin Irhammar berättar att det är bäst att avstå från ett sådant utskick. - Eftersom fortfarande antagningen pågår så kommer ju en del av de här reserverna kanske att bli antagna och det kan bli väldigt förvirrande om man går ut med många sådana här bud och motbud. Istället räknar man med att de som berörs får informationen när de ringer till Högskolan Kristianstad. - Alla som hör av sig till oss, som det här har ställt till bekymmer för, de hör av sig till oss och frågar och naturligtvis så ber vi om ursäkt då. Hon berättar att många av dem som ringt trots allt reagerat på ett positivt sätt när de fick reda på att de var välkomna till introduktionsdagarna fastän de inte antagits. - De har tyckt att jaha får vi komma ändå trots att vi inte har kommit in. Enligt Malin Irhammar är det bara en som reagerat negativt av de 35 som hört av sig. Enligt en annan uppgift är det fler än en som reagerat negativt, även om de flesta trots allt accepterat saken som den är. På frågan om det kan vara så, att en del av dem som inte ringt, fortfarande går i tron att de kommit in, svarar Malin Irhammar: - Det har jag svårt att tänka mig med tanke på hur inbjudan är formulerad. Men jag kan naturligtvis inte veta riktigt vad folk gör. Under gårdagens första introduktionsdag kom de drygt hundra fler än vad Högskolan Kristianstad hade räknat med. Huruvida detta beror på det felaktiga utskicket eller på att fler valt att gå på introduktionen i år, kan Malin Irhammar idag inte svara på. Hon känner inte heller till om utskicket gäller reservplacerade vid samtliga institutioner eller bara en. Enligt uppgift till Kristianstadsbladet gäller de samtliga institutioner. Malin Irhammar säger också att orsaken till det felaktiga utskicket är ännu inte helt utredd. Text:Jimmy Vulovic

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons