Annons
Nyheter

Två skjutna på Lindängen

Två män är allvarligt skadade sedan de skjutits på Lindängen i Malmö. En 19-åring greps i närheten av brottsplatsen.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010

Poliser med dragna vapen genomsökte delar av Lindängen i jakten på misstänkta gärningsmän vid 01.30-tiden på onsdagsmorgonen. Samtidigt anlände kriminaltekniker för att säkra spår av skjutningen av två personer.

Strax efter midnatt fick polisen in flera larm om skottlossning på Lindängen. Även en polispatrull i närheten hörde skott. Enligt polisens yttre befäl på plats, Håkan Johansson, kan det ha rört sig om automateld.

Annons

Två skottskadade män har kommit till sjukhuset i Malmö i en personbil.

Vid 04-tiden hittades blodspår på Munkhättegatan där de skottskadade männen haft sin bil parkerad. Polisens tekniker säkrade DNA från dessa blodspår.

– Läget är allvarligt men stabilt för båda, säger Hans-Göran Boklund, presansvarig på Sus i Malmö, tidigt på onsdagsmorgonen.

Sjukhuset har antecknat att de skadade anlände klockan 01.05. Enligt polisen är en av männen skjuten i buken och den andre är skjuten i benet. Männen är 22 och 29 år gamla och ingen av dem är sedan tidigare kända av polisen. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Bara timmar tidigare skottskadades en person på Eriksfältsgatan i Malmö. Det finns inget som tyder på att skjutningarna har något med varandra att göra.

Gustav Svensson
Gustav Svensson och Magnus Pier
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons