Nyheter

Vägverket varnar för tilltagande oväder

(Uppdaterad 15.36) Vägverket varnar nu för tilltagande snö och vind i hela södra Sverige. Under natten fram till torsdag räknar man lokalt med upp till 30 centimeter snö och ostliga vindar på upp till 15 sekundmeter.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2007
Bild: Thomas Nyberg
Bild: Thomas NybergFoto: 

Vägverket skriver på sin hemsida att detta troligtvis kommer att innebära stora trafikproblem, särskilt på det mindre vägnätet. Vägverket uppmanar alla trafikanter att anpassa hastigheten till rådande väglag, hålla avståndet och lyssna på radions trafikinformation.

Snöovädret som har dragit in över Skåne har under hela dagen ställt till stora problem i trafiken. Under förmiddagen var läget värst i de västra delarna där olyckorna på E6 har varit många. SMHI har utfärdat en vädervarning klass två, den näst högsta.Enligt vägverkets trafikinformation är det besvärligt väglag även i hela östra och sydöstra Skåne. Och problemen tilltar nu på eftermiddagen.

- Det kommer att bli stora trafikproblem, det är inget snack om den saken, säger Nicklas Eriksson trafikinformatör på Vägverket.Vägverket säger att de kommer att sätta in alla tillgängliga resurser under dagen. Under förmiddagen var problemen störst på E6 mellan Vellinge och Trelleborg där vägen snabbt fyker igen.Trafikolyckorna på E6 har lett till förseningar i busstrafiken mellan Malmö och Trelleborg på mellan fem och 30 minuter. I övrigt kör Skånetrafikens bussar som vanligt, men med förseningar.Skåneexpressens bussar mellan Malmö och Kristianstad samt mellan Lund och Kristianstad förväntas bli försenade. Hur mycket är ännu inte känt. Från Skånetrafikens sida rapporterar man ännu inga störningar i tågtrafiken.- Av säkerhetsskäl kör våra bussförare något långsammare än vanligt på grund av det hala väglaget, säger Antonia Bergstrand, informatör på Skånetrafiken.Vid halvtre-tiden fick polisen in ett larm om en lastbil som ställt sig över körbanan på E6 mellan Skegrie och Håslöv. Lastbilen blockerade södergående körbana. Strax innan klockan tre rullade trafiken sakta igen. Ingen uppges ha kommit till skada.

Allehandas trafikinformation kommer att uppdateras kontinuerligt.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.