Annons
Nyheter

Gryningspyromanen anhållen

Två gånger lyckades den så kallade gryningspyromanen smita undan polisens bevakning. Några timmar senare tros han ha bränt ner 1800-talsmöllan i Skivarp.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Det var vid 18-tiden på tisdagen som 46-åringen lyckades smita undan polisens bevakning när han befann sig kring sjukhusområdet i Ystad.

Under natten pågick ett intensivt polisarbete för att hitta honom igen. Men det var först på morgonen som polisen fick tag på honom.

Annons

– Han påträffades i Ystad tidigt i morse och togs in till förhör, säger Calle Persson, informatör vid polisens länskommunikationscentral.

Hur kunde polisen tappa bevakningen på honom?

– Det är svårt att ha fullständig koll på en person som verkligen vill och anstränger sig för att smita undan.

Klockan 11 på onsdagen anhölls han av vice chefsåklagare Pehr-Ola Pehrsson på sannolika skäl misstänkt för branden i Skivarp.

– Han är inte anhållen misstänkt för branden i Köpingebro men är fortfarande intressant för utredningen.

Polisen är fortfarande intresserade av tips från allmänheten.

– Vi är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något under natten. Det gäller både branden i Skivarp och den i Köpingebro.

Det var vid 04-tiden natten mot onsdag som SOS fick in två larm om bränder, en i möllan i Skivarp och en villabrand i Köpingebro.

Rebecka Sjöberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons