Annons
Nyheter

Gryningspyromanen begärs häktad

Polisen har säkrat spår som binder den misstänkte 46-åringen till branden i Skivarp.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010
Foto: 

Vilka spår det handlar vill polisen inte avslöja. Men den tekniska undersökningen av brandplatsen i Skivarp är klar, och fynden har skickats på analys.

Den så kallade gryningspyromanen anhölls under onsdagen och begärdes vid lunchtid på torsdagen häktad.

Annons

– Han nekar till brott. I övrigt så säger han inte mycket. Vi har försökt höra honom, men han vill inte medverka, säger Dan Granvik på länskriminalen som har hand om utredningen.

– Men så brukar det vara. I inledningsskedet vägrar han säga något men börjar ibland prata efter hand.

Polisen efterlyser tips från allmänheten gällande en röd cykel som ska ha stulits i närheten av möllan.

– Den stals någon gång under tisdagskvällen eller natten mot onsdag, säger Patrik Ahrlin, chef för polisområdets kriminalunderrättelsetjänst.

Cykeln är av märket Yosemite och hade vid tidpunkten den stals en cykelkorg och barnsadel.

– Men ser man en röd cykel utan barnsadel ska man ändå höra av sig till oss. Sadeln kan ju ha dumpats i ett dike någonstans, säger närpolischef Anders Telsing.

Varför den röda cykeln är intressant för utredningen vill polisen inte gå in på. Men man avslöjar samtidigt att en teori är att den misstänkte tagit sig till fots – eller med cykel – mellan Ystad och Skivarp.

– Sträckan är ju inte längre än att man kan gå eller cykla. Och 46-åringen äger ingen bil, säger Dan Granvik.

Gryningspyromanen smet från polisens bevakning vid 18.30-tiden på tisdagen och hittades igen vid 09-tiden dagen därpå vid Österportstorg i Ystad.

– Vi är intresserade av alla typer av iakttagelser som kan ha gjorts under det tidsspannet längs vägen mellan Skivarp och Ystad. Har man sett någon eller något som man reagerat på är det viktigt att man hör av sig till oss, säger Dan Granvik.

Annons

Polisen har knackat dörr i området och har fått in ett flertal tips.

– Det dräller in vittnesuppgifter. Fler än vad vi fått tidigare när det varit misstänkta mordbränder. Men vi vill ha fler.

Rebecka Sjöberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons