Annons
Nyheter

Halmen ersätts med pellets

Den halm som brann upp i Skivarp kommer att ersättas med pellets. "Det är omöjligt att hitta ny halm i år", säger ägaren Per Hansson.
Nyheter • Publicerad 21 september 2011

På fredag ska Per Hansson, ägare till den halm som brann upp i Skivarp, träffa representanter från Skurups värmeverk. Då ska de diskutera hur de bäst ska lösa den halmbrist som uppstått efter branden.

- Vi kan omöjligt hitta ny halm i år. Vi ska ersätta en del av halmen med pellets, det är vi överens om. Nu får vi diskutera vem som ska köpa in vad, säger Per Hansson.

Annons

Allt har dessutom rett upp sig med försäkringsbolaget. De ersätter halmvärdet på en halv miljon kronor.

- Det är lugnt där, inga konstigheter, säger Per Hansson.

Hur går det med uppröjningen av platsen?

- Försäkringsbolaget har röjt undan det de ska. Resten ligger på fastighetsägaren.

Problemen med obehöriga som vistas i området runt det gamla sockerbruket har fortsatt även efter branden. Och Per Hansson tror inte att det kommer att sluta.

- Det kommer att fortsätta, det är jag övertygad om. Föräldrarna borde ha koll på var deras ungar leker. Kör polisen förbi behöver de inte ens ingripa - bara närvaron väcker avstånd till att hitta på saker, säger han.

Kommer ni att lagra mer halm i Skivarp framöver?

- Nej, vi har andra hus till förvaring framöver. Men detta får man räkna med när man driver företag. Det går snett någonstans ibland. Man får ta de problemen den dagen, menar Per Hansson.

Maria Sällberg
Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons