Annons
Nyheter

Han vill stoppa den farliga leken

Den farliga leken på sockerbruksområdet måste stoppas en gång för alla. Det tycker Leif Jensen, som driver företag i en av bruksbyggnaderna. ”Vi måste se till att få kontakt med föräldrarna.”
Nyheter • Publicerad 9 september 2011
Många föräldrar är medvetna om att deras barn leker på området, tror Leif Jensen.
Många föräldrar är medvetna om att deras barn leker på området, tror Leif Jensen.Foto: 

Så gott som alla veckans dagar är vedklyven i gång på Jensens ved. Därmed har Leif Jensen bättre inblick än de flesta i vad som händer på området. Fler än en gång har han stoppat unga Skivarpsbor på äventyr på bruksområdet.

– Det händer varje vecka. Ett par gånger har de brutit sig in här och kört runt med lastmaskinerna. Maskinerna stod och gick när jag kom på morgonen. Tidigare stod här en 25 meter hög silo. Den fick plockas ner eftersom ungarna klättrade upp på och sprang runt taket.

Annons

Johan Karlzén på Rydsgårds gods är inte förvånad över onsdagens händelser.

– Vi har bara väntat på att något sånt här skulle hända. Min stora skräck var att någon hade tänt på och sedan blivit kvar därinne, säger han.

– Nu verkar det dessbättre inte vara så – inget barn har rapporterats saknat. Men det är livsfarligt att leka i halmen. Balarna är staplade 5–6 meter högt, med djupa schakt emellan. Ramlar man ner i ett sånt schakt, kommer man inte upp igen. Man önskar att de här ungdomarnas föräldrar ville agera för att få stopp på det.

Stunden är inne för att ta ett seriöst tag i problemet, menar Leif Jensen.

– Min tanke är att ordna ett möte genom byalaget. Kanske kunde vi bjuda in ungdomarna att vara här på dagtid, när vi är här. Då kanske det blir mindre spännande.

Taner Caliskan
Lena Stadler
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons