Annons
Nyheter

Jill Johnson: Flirting with disaster

Redan på titelspåret kavlar Jill Johnson upp ärmarna på skinnjackan och stolpar ut på stilettklackarna i sandrykande vilda västernjord. Inte så mycket country den här gången som pop, i Shania Twain, Dixie Chicks och unga kollegan Taylor Swifts fotspår.
Nyheter • Publicerad 28 september 2011
Jill Johnson.
Jill Johnson.Foto: Lionheartmusicgroup

Det är hjärta och smärta till skarpladdade rockgitarrer på bombastiska ”What’s a little rain”, snarare än klämkäck honky tonk, och för första gången känns det som att Jill Johnson har klivit i de rätta stövletterna.

Det är här hon äntligen hör hemma, Jill Johnson. Inte i ett countryljudlandskap som känns lika importerat och exotiskt som thailändsk karaoke, utan i den universiella rockmylla som känns hemtam så väl over there, som hemma i moder Svea.

På ”Flirting with disaster” gör hon raka motsatsen, Jill Johnson countryrocktjejen. Hon flörtar faktiskt med gediget hitsbestänkt material och med en röst som har en ärlig chans i genrens moderland.

INTERNAL INTERNAL
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons