Annons
Nyheter

Lucy Love: Kilo

Det är ett enastående driv både i röst och musik. Danska Lucy Love viker inte en tum i rapen utan plöjer sig fram som en ångvält genom bångstyriga beats som är allt annat än timida.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010
Lucy Love. Bild: Thomas topper Christensen
Lucy Love. Bild: Thomas topper ChristensenFoto: 
Foto: 

Produktionen och musiken gör till stor del att det blir så bra. Yo Akim lyckas på ett perfekt sätt sammanfläta rytmer, ljud och beats som kunde vara hämtade från dansgolven de senaste 30 åren. Det är sådant härligt tryck, i beatsen finns en botten som träffar kroppen så hårt att man tidvis tappar andan.

Problemet infinner sig när tempot dras ned. Då tappar "Kilo" betänkligt i tyngd. Från att ha rusat fram som en Formel 1-bil står den nu och hackar lite lojt på tomgång, hostar till och är nära att stanna.

Nu är de lugnare spåren i fåtal, när Lucy Love återigen sätter sig till rätta, tar på sig de schackrutiga glasögonen och gasar på är vi åter ute på banan. Och då bjuds det på electrorap när den är som bäst.

Roger Bing
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons