Annons

16-åring åtalas för rån och spark

En sextonåring pojke från Malmö åtalas nu för att i oktober i fjor ha rånat och sparkat en annan pojke i Skurup.
Skurup • Publicerad 10 maj 2005

Händelsen som nu lett till åtal inträffade en kväll i oktober, då några Malmöynglingar hade begett sig till Skurup för att hälsa på flickbekanta.

Under några timmars tid släntrade sällskapet runt i Skurup, varvid den nu åtalade Malmöbon kom i bråk med en pojke man stötte på vid en busskur, enligt polisens förhörsprotokoll med en annan av Malmöpojkarna. Denne menar att vittnen som sett den åtalade springa efter och sparka ned offret ljuger, och säger sig inte heller alls känna till något om pengar som stulits. Den åtalade förnekar helt att han gjort sig skyldig till något brott. Den drabbade ynglingen har däremot gett en helt annan beskrivning av det inträffade i förhören.

Annons

Han uppger sig ha fått två kraftiga sparkar - i bröstet och i ansiktet - av den åtalade, som sedan letat igenom hans fickor och tagit 120 kronor. En annan yngling ska ha hotat honom med kniv under tiden.

Nu åtalas den sparkande ynglingen alltså för rån. Till stöd i målet har åklagaren enligt stämningsansökan flera olika vittnes-uppgifter.

Ulrika Wangel

0411-55 79 03

Ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons