Annons

26-årig kvinna dömd för misshandel

De forna väninnorna möttes på en fest. Men istället för ett glädjande återseende urartade återföreningen i handgemäng.
Skurup • Publicerad 7 september 2011

Nu döms en 26-årig kvinna från Skurup till 50 timmars samhällstjänst för misshandel. Hon ska också ersätta sin kontrahent för bland annat en saboterad hårförlängning.

Det var då 26-åringen hörde sitt namn nämnas upprepade gånger av andra festdeltagare som hon fattade humör. Ilskan gick ut över den före detta väninnan, som fick en rejäl örfil. När denna gjorde en ansats till att gå, grabbade 26-åringen tag i hennes förlängda hår och drog henne med sig i ett baklängesfall.

Annons

Den slagna kvinnan fick förutom rivsår och svullnader i ansiktet smärtor i nacke och rygg som tvingade henne att sjukskriva sig i två veckor efter överfallet.

26-åringen döms nu av Ystads tingsrätt för oprovocerad misshandel av normalgraden, ett brott vars påföljd vanligen blir ett kortare fängelsestraff. Men eftersom hon lever under ordnade förhållanden och inte är straffad sedan tidigare bedömer domstolen att fängelsevistelsen kan bytas mot 50 timmars samhällstjänst.

Hon ska också betala sitt offer närmare 20 000 kronor för kränkning, förstörd hårförlängning, sönderrrivna kläder och läkarbesök.

Ann-Louise Olander
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons