Annons

Åtalad för misshandel

En man i 50-årsåldern från Skurups kommun åtalas nu vid Ystads tingsrätt misstänkt för att ha misshandlat sin före detta hustru vid ett tillfälle i fjol.
Skurup • Publicerad 13 augusti 2002

De två stötte i hop utanför kvinnans bostad. Hon bad honom flera gånger att lämna tomten, men han vägrade. I stället började han slå på kvinnan med knytnävarna i ansiktet upprepade gånger. Hon blev chockad och vet inte exakt hur många slag hon fick ta emot, men uppger att det var minst tio. Hennes nya sambo lyckades under tiden larma polisen. Den berusade mannen krossade slutligen en fönsterruta i köket genom att slå på den med handen, sedan försvann han på cykel från platsen. Under tiden som han misshandlade sin ex- hustru anklagas han för att ha skrikit en massa förolämpningar. Kvinnan har tidigare anmält mannen för misshandel och ofredande. Hon har också begärt besöksförbud, men vet inte vad som hänt med det ärendet. Nu vill hon aktualisera sin tidigare begäran om besöksförbud. Kvinnan vill ha ersättning för den skada han vållade henne, men också det psykiska lidande som hon hävdar att han utsätter henne för och den kränkning hon känner.

Martin Runol martin.runol@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons