Annons

Bättre hundrastgårdar önskas i Skurup

Det borde finnas fler och bättre hundrastgårdar i Skurup. Påpekandet kommer från en nyinflyttad kvinna som skrivit brev till kommunen. Men enligt drifts-ledaren finns inga sådana planer i nuläget.
Skurup • Publicerad 31 mars 2014

Enligt avsändaren är det förvånande att en by som Skurup inte har modell större och bättre rastgårdar att erbjuda hundarna och deras ägare. Kvinnan säger sig ha hittat två olika rastgårdar i byn hittills, men båda alltför små för att kunna erbjuda hennes djur ordentligt med motionsmöjligheter.

Hundarna har enligt kvinnan inte en chans att ta ut stegen innanför staketen och det är därför inte heller lönt att gå dit och släppa loss dem. I stället får hon köra till Malmö för att låta dem springa i rastgården bakom Jägersro.

Annons

Den nyblivna Skurupsbon påpekar därför att kommunen borde satsa på att anlägga fler och framför allt större rastgårdar.

Önskemålet är att ha en ordentlig inhägnad i varje område, exempelvis några mindre varianter på omkring 1 000 kvadratmeter kombinerade med större på drygt 2 000.

Bra vore det också med lite stockar och andra kul hinder för hundarna att leka runt, samt belysning så att platserna även kan besökas kvällstid. Enligt förslagsställaren bör rastgårdarna placeras så att de är lättillgängliga för alla via gång- och cykelbanor.

Men enligt driftsledaren Håkan Svensson finns inga sådana planer på kommunens bord. Det stämmer mycket riktigt att två rastgårdar i dag finns i Skurup och att anlägga fler kommunala varianter är inte aktuellt.

I stället hänvisar han till Skurups Brukshundsklubb som uppges ha en stor och fin anläggning.

INTERNAL INTERNAL
Ann-Louise Olander, Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons