Borde ta ansvar för grönområden

Skurupshem borde ta ett större ansvar för skötseln av grönområdena i vid bolagets hyreshus. Det tycker förre ordförande i den lokala Hyresgästföreningen Valdor Magnusson.
Skurup • Publicerad 2 april 2004

- Man kan inte skylla på parkförvaltningen för att det är skräpigt ute bland bostadsområdena som vår ordförande Eva Roslund gjort, säger Valdor Magnusson. - Det är ju avtalet mellan dem som är för dåligt, menar han. Valdor Magnusson menar att flera års klagomål på skötseln av grönytorna vittnar om att överenskommelsen mellan kommunens parkförvaltning och det kommunala bostadsbolaget kunde vara bättre. Han menar också att Skurupshems tidigare dåliga ekonomi är en förklaring till eftersläpningen av utemiljön. Nu tycker han att fastighetsbolaget kan satsa mer på grönområdena och en försköning. - Helst så att både hyresgäster och besökande spontant utbrister; så fina grönområden det är här, hoppas Valdor Magnusson.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.