Annons

Bra klimat kan bli bättre

Företagare och politiker är överens om att företags-klimatet i kommunen är bra, enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort.
Skurup • Publicerad 15 augusti 2002

104 företagare och 30 fullmäktigeledamöter har medverkat i undersökningen. Båda grupperna anser att det finns mycket väl fungerande nätverk i kommunen, men det finns också områden där det lokala företagsklimatet kan bli bättre. Den kommunala handläggningstiden för tillstånd bör kortas, kanske genom att skapa en kontaktväg för alla tillståndsärenden. Goda exempel bland företagare bör uppmärksammas mer. Företagarna anser att det råder osund kommunal konkurrens, men det tycker inte politikerna. Svenskt näringsliv föreslår att den kommunala verksamheten ska ses över och att områden ska definieras där kommunen konkurrerar med företagen.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons