Annons

Bråk och stenkastning efter buskörning med mopeder

Ungdomar på moped trakasserade boende på Svaneholmsvägen strax före midnatt i torsdags kväll. Det rörde sig inte om vanlig buskörning, utan regelrätta kappkörningsrace på vägen med två eller fler mopedister i bredd.
Skurup • Publicerad 10 augusti 2002

Statoil-macken fungerade som depå. När ungdomarna på moped gasade på var det många som ringde polisen för att få stopp på oväsendet. Några ringde också för att en av de boende var så förbannad att han kastade två tegelstenar mot mopedisterna. Flera polispatruller kom till platsen för att stävja bråket som uppstod. Då anmälde en av mopedisterna till polisen att han blivit misshandlad av en man som bor på Svaneholmsvägen. Mannen ska ha slagit pojken med öppen hand och sparkat honom i skrevet. Vid samma tillfälle ska ytterligare en pojke ha blivit misshandlad. Närpolischefen Per Hansson kände i går inte närmare till det tumult som uppstod på Svaneholmsvägen, men han påpekade att han under hela sommaren fått in klagomål på buskörning med mopeder, både i Skurup och Rydsgård. - Det är inget nytt fenomen, men visst stör det när tio mopeder kommer farande, säger han. Ungdomarna borde visa respekt för att det finns boende i närheten. Vill de åka runt får de göra det där det inte stör någon. Klagomålen polisen i Skurup fått in gäller körning från morgon till sent på kvällarna. De kör också på gångvägar, där de inte får köra. Sommartid brukar dessa problem kulminera - Det får man hoppas, säger Per Hansson. Det brukar blir lugnare när skolorna kommer igång igen. Man kan ju undra om föräldrarna vet vad ungdomarna håller på med när de är ute så sent.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons