Annons

Brand i kastrull

Brinnande olja i en kastrull orsakade stor utryckning till Östergård i Skurup.
Skurup • Publicerad 14 september 2011

Vid ettiden på onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en lägenhetsbrand på Ripavägen i Skurup. Det var en kastrull med olja som hade börjat brinna på spisen. Elden spred sig upp på väggen och även till ventilationen, men när räddningstjänsten kom till platsen var branden redan släckt. Skadorna kunde begränsas till köket.

Flera personer i familjen var hemma vid tillfället, men ingen skadades allvarligt. Det var bara en medelålders man i familjen som brände sig på handen, när han försökte släcka elden. Ambulans var på plats och kunde plåstra om mannen på plats.

Annons

- Det kunde gått riktigt illa, säger Göran Glifberg insatsledare på räddningstjänsten.

Brandkåren i Skurup kom till platsen och hjälpte bland annat till att vädra ut röken. Initialt larmades även brandkåren från Ystad till platsen eftersom det rörde sig om brand i flerfamiljshus.

Ann-Louise Olander
Karin Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons