Byskolans brister ska åtgärdas

Slimmingeby skola dras med brister. Det bedömer Skolinspektionen efter sin granskning.
Skurup • Publicerad 13 maj 2011

Skolan, med 88 elever, har nu fått i uppgift att åtgärda de felaktigheter som upptäcktes vid tillsynen. Det handlar bland annat om att ge elever och vårdnadshavare bättre information om elevens kunskapsutveckling. Rektorn och lärarna ska även jobba på att sätta tillräckligt höga och tydliga förväntningar på elevernas förmåga.

Enligt rapporten klarar inte skolan av att ge alla elever möjligheten att lägst nå målen i alla ämnen. Och det saknas rutiner för att säkerställa likvärdighet i bedömningar utifrån läroplanens och kursplanernas mål. Skolinspektionen anser att andelen elever som uppnår de lägsta kunskapsmålen borde vara fler med tanke på hur få elever det är som går på skolan.

Slutligen konstaterar Skolinspektionen att rektorn inte fattar beslut enligt bestämmelserna avseende anpassad studiegång för elever som av medicinska skäl inte deltar i idrottsundervisningen.

I redogörelsen framgår det dock att ”eleverna uttrycker trygghet och glädje över sin skola som de är stolta över”.

Slimmingeby skolas rektorn och Skurups kommun har nu fram till i september på sig att redovisa vilka åtgärder som vidtagits.

Ann-Louise Olander
Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.