Annons

Chans lansera Skurup utomlands

Skurup och hela södra Skåne har fått en bra möjlighet att bli mer känt i övriga världen. Detta sedan kommunens turistchef Karin Erlandsson fått i uppdrag att guida sammanlagt 70 utländska journalister under deras besök i länet.
Skurup • Publicerad 26 mars 2003

Uppdraget medför att hon kommer att vara tjänstledig på halvtid från den 1 maj och sex månader framåt. - Det blir en härlig utmaning eftersom det här är människor som är vana att åka till ställen som Karibien. Därför är det viktigt att plocka fram det bästa vi har annars slår det bara negativt tillbaka. Projektets målsättning är att locka turister och konferenser till hela Öresundsområdet. Bakom det står bland andra Position Skåne som är den nya benämningen på samarbetet mellan näringslivet och det som tidigare hette Skånes turistråd. Under tiden journalisterna befinner sig i regionen ska de hinna med att se både Själland och Skåne. Karin Erlandssons uppgift blir att ordna med vistelsen på den svenska sidan Öresund. Eftersom hon är auktoriserad Skåneguide är hon väl förtrogen med hela länet. Men det finns också pengar avsatta för att använda sig av guider på platsen om så behövs. - När det gäller Skurup finns det anledning att lyfta fram Svaneholm, Johannamuseet, golfbanan i Abbekås och Nils Holgersson. Turerna har olika teman som mat, golf, slott, kultur och familjeaktiviteter. - Intresset från golfjournalister att komma hit är stort med tanke på att den stora tävlingen Solheim cup ska spelas på banan i Barsebäck i höst. Under det kommande halvåret blir det även besök från bland annat Tyskland, Irland, USA, och Italien. Mellan maj och november kommer Eva Bergstrand, utvecklingssamordnare inom kultur, att vikariera för Karin Erlandsson på halvtid.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons