Annons

Den kommunala omsorgen fick gott betyg i undersökning

En kvalitetsuppföljning har genomförts inom den kommunala vården och omsorgen. 172 anhöriga har svarat på frågor och betygsatt äldreboende och hemtjänsten.
Skurup • Publicerad 22 augusti 2002

Överlag var de anhöriga mycket positiva till vården och graden av service som gavs av personalen inom de tre vårdområdena Norr, Söder och Rydsgård/Skivarp och på de fyra olika boenden som finns på Bruksgården, Lillgården/Gladan, Bruksgatan 11 och 18 och slutligen Flintebro. Undersökningen var uppdelad på anhöriga till personer som får hemtjänst och anhöriga till de som bor i äldreboende. Men på en punkt blev det underkänt och det var på frågan "Om en anhörig behöver hjälp med att aktivera sig, hur anser du att det blir tillgodosett?" På en skala på 1 till 5 fick hemtjänsten 2,87 av de anhöriga. Dock var underlaget lite svagt, med endast 27 svarande. Vård och omsorgsverksamheten har sedan våren 2001 arbetat med kvalitetsuppföljning för att utveckla kvalitén på sina tjänster. Denna undersökning genomfördes i maj nu i år, då en anhörig per vårdtagare fick ett infomationsbrev hemskickat. Själva undersökningen skedde genom telefonintervju senare. Frågorna var uppdelade på bemötande, själva vården, trygghet, sysselsättning, information och hur deras synpunkter beaktas. På frågan "om du får ge ett sammanfattande betyg?" slutade äldreboende på 4,3 och hemtjänsten på 4,44. Med andra ord, klart godkänt betyg från de anhöriga.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons