Annons

Djuraffär flyttar in i SkD-lokaler

Det blir Ängsro djurpensionat och shop HB som flyttar in i Skånska Dagbladets gamla lokaler på Kyrkgatan.
Skurup • Publicerad 20 oktober 2010
Loklen som tidigare hyrts av Skånska Dagbladet blir nu platsen för en djurbutik. Lokalerna har renoverats och i slutet av månaden öppnar affären på riktigt.
Loklen som tidigare hyrts av Skånska Dagbladet blir nu platsen för en djurbutik. Lokalerna har renoverats och i slutet av månaden öppnar affären på riktigt.Foto: 

– Vi ska utöka och öppnar en butik till på Kyrkogatan, säger Tina Rosenquist, på Ängsro.

Ängsro har i dag sitt djurpensionat samt sin djurbutik på lantbruksskolan i Skurup. Verksamheten går bra och ytterligare en butik känns nödvändig.

Annons

– Vi kommer att ha allt utom levande djur i de nya butiken, säger Tina Rosenkvist.

När det gäller trimning och nagelklippning av husdjur tar Tina Rosenguist med sig sina gamla kunder till butiken på Kyrkgatan. Däremot tror hon inte tiden räcker till för att ta in nya kunder på just det området.

– Vi får se om tiden och orken räcker till, säger hon.

Lokalen på Kyrkgatan har stått tom sedan Skånska Dagbladet lade ned sin lokalredaktion i Skurup 2009. Men läget är uppenbarligen populärt och ägaren till fastigheten, Rolf Fjell, har haft flera förfrågningar från företag som velat flytta in i lokalerna.

– Jag har haft förfrågningar från pizzerior, damfriseringar, presentbutiker, databutiker och skönhetssalonger. Urvalet har varit stort, säger han.

På Kyrkgatan ligger också en veterinär för smådjur. Fjell ser därför etableringen av Ängso och en ny djurbutik som ett perfekt komplement till denna praktik.

– Jag tycker det här passar in bilden. Det blir ju ingen konkurrens att tala om. Snarare ser jag det som ett komplement till veterinärverksamheten. Det blir mer service på gatan och man slipper åka ut på industriområdet och handla djurmat, säger han.

Rolf Fjell uppfattar sin nya hyresgäst som ett etablerat företag med en existerande kundstock. Ett faktum som också vägts in i valet av hyresgäst.

Det är fjärde gången under de senaste 50 åren som den aktuella lokalen får en ny hyresgäst. Tidigare har lokalerna inrymt en bank, en fotoaffär och fram till 2009 också en tidningsredaktion.

När Ängsbro nu expanderar sin verksamhet och slår upp butiksdörrarna i slutet av den här månaden blir företaget det fjärde i ordningen i fastigheten.

Annons

– Det verkar som det går bra för dem som flyttar in i lokalerna, säger Fjell.

Även Kyrkgatan 9 har tomma butiksytor. Enligt Rolf Fjell är nya hyresgäster på gång även till denna lokal.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons