Egen CD för Skurups damfotboll

Förra säsongen var de bäst. Inför den kommande spelstarten för Skurups duktiga fotbollsdamer har de fått ännu en anledning att ge sitt yttersta för att krossa motståndet i serien. Den egna cd-skivan, Vi é bäst, ligger nu klar för att ytterligare höja motivationen i laget.
Skurup • Publicerad 5 augusti 2004

- Det är sammanhållningen i laget och sånt här som exempelvis skivan som ligger utöver det vanliga spelet som jag tror är viktiga ingredienser bakom motivationen och framgångarna som laget haft, säger Jonas Mårtensson, fotbollstränaren som på rekordkort tid lyft damfotbollen i Skurup. Skurups damlag gick obesegrade genom seriespelet under våren. De skulle egentligen haft säsongspremiär nu till helgen med motståndarlaget har på grund av för få spelare tackat nej till utmaningen. Istället väntas det bli ett kommunderby på onsdag i nästa vecka, mot Janstorps damlag, som får inleda höstterminens matcher. Det är flera lag som har svårt att få ihop tillräckligt många spelare för att kunna delta i seriespelet. I Skurup har intresset för dam- och flickfotbollen ökat stadigt och inför nästa år kan det bli aktuellt att skapa två damlag inom Skurups AIF. - Det är kul att intresset är stort och jag hoppas att det kommer att hålla i sig, säger tränaren Jonas Mårtensson. Det var i våras som Jonas Mårtensson kom med idén att Skurups damlag skulle få en egen segerlåt. Med tidigare erfarenhet som hobbymusiker skrev han musik och en text och efter att ha presenterat och provsjungit resultat för laget blev det en självskriven uppföljning att spela in segerlåten på cd ihop med hela laget. Under försommaren har inspelningen med hela laget ägt rum i Eklunds musikstudio i Skurup. Under sommaren har mixningen och senare tryckningen av skivan blivit klar. CD-skivan innehåller två spår. En version där tjejerna i laget gör klart för publiken att "Vi é bäst", och ett kareokespår med enbart ackompanjemanget. Inledningsvis finns den upptryckt i 100 exemplar och kommer att börja säljas till hängivna damfotbollssupportrar i samband med matchen på onsdag mot Janstorps damlag.

Pernilla Roshäll Berthelot pernilla.berthelot@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.