Annons

Ett klot på rullning för PRO

För Skurups pensionärer finns inga problem med sysselsättningen, inte så länge boulen finns. I går var det dags för PRO-gänget att visa sin kunnighet på det klotkastande området för systerklubben från Lomma.
Skurup • Publicerad 6 augusti 2002

Grusplanen utanför Folkets hus var fylld till bristningsgränsen av svingande pensionärer som alla gick in för spelet med liv och lust. På en bana stod Nils Hyltén och myste. Att det gick bra för honom var det ingen tvekan om. Men så är han en av de bättre pensionärerna i landet på boule också. Lite blygsamt berättar han att han och Erik Hansson faktiskt tog hem andrapriset när det var tävling i Malmö med över 500 startande. I PRO ingår boule sektionen som en av de större med ett 40-tal medlemmar som träffas fyra dagar i veckan för att utöva sporten. Ordförande Enos-Erik Jönsson säger att det visserligen är roligt att tävla, men att det viktiga är att träffas och ha trevligt tillsammans. Ordet "trevligt" definierar han med att säga: - Vi över 65 är ganska egotrippade, men det är sådant som slipas av mot de andra. Vi har en rå med hjärtlig stämning här nere. Lommas PRO hade inte mycket att sätta mot skurupsklubben. Matchen slutade 20-10 till hemmalaget. Förklaringen till förlusten, enligt lommaspelarna, låg i underlaget. I Lomma har de mycket grövre grus som underlag än vad som finns på Skurups banor. Men efter en kopp kaffe och lite snack så var det inga sura miner som syntes över anletena efter denna dag. Som vinnare från Skurups PRO stod Arvid Stenbäck och Härman Larsson. Det är en imponerande aktivitet som upprätthålls på de nio banorna under säsongen av boule-kommittén. Förra året spelades över 6 000 matcher av medlemmarna berättar ordföranden Enos-Erik Jönsson. De deltar även med ett lag i den riksomfattande ligan och varje måndag, onsdag, torsdag och lördag tillbringar de ett antal timmar nere på sina banor.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons