Annons

Fängelse för olovlig färd

Skurup • Publicerad 24 maj 2005

En Skurupsbo i 25-årsåldern har nu av Ystads tingsrätt dömts till en månads fängelse för olovlig körning.

Skurupsbon har flera gånger tidigare dömts för olovlig körning, och enligt tingsrätten har mannen genom att ännu en gång köra trots att han saknar körkort gjort sig skyldig till uppenbart lagtrots. Den aktuella domen gäller två tillfällen i år då Skurupsbon ertappats med att köra bil utan giltigt körkort - hans körkort återkallades år 2001. 2004 dömdes han till böter för tre fall av grov olovlig körning, i mars samma år fick han ett strafföreläggande för samma brott, och i januari i år dömdes han till 120 dagsböter för ännu ett fall av grov olovlig körning.

Annons

Den ena av de bilturer Skurupsbon nu döms för ägde rum i mars i år, den andra i slutet av april. Åklagaren har bedömt båda tillfällena som grov olovlig körning. Skurupsbon har erkänt båda körningarna, men har yrkat på att den andra körningen inte skulle bedömas som grov på grund av speciella omständigheter: bland annat att den arbetskamrat Skurupsbon brukade få skjuts till jobbet med inte kunde köra honom den aktuella dagen, och att han därför blev tvungen att använda bil.

Att mannen nu - trots sina tidigare domar - ännu en gång gjort sig skyldig till olovlig körning kan enligt tingsrättens dom "inte uppfattas som annat än uppenbart lagtrots", och därför blir påföljden för Skurupsbon alltså fängelse i en månad.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons