Fängelse för vapen, misshande och knark

Skurup • Publicerad 28 december 2005

En man från Skurups kommun har dömts till ett års och åtta månaders fängelse för en lång rad brott.

Mannen, som är i femtioårsåldern, har funnits skyldig till misshandel, brott mot knivlagen, narkotikabrott och rattfylleri.

Däremot frikänns han från misstankarna om hemfridsbrott, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Rättegången har varit omfattande, och byggt på fyra olika åtal. Mannen har också suttit häktad.

Flera åtalspunkter gäller narkotika, bland annat innehav av 186 milligram amfetamin, 66 tabletter Xanor och, vid ett annat tillfälle, 29 gram amfetamin. Tingsrätten har funnit mannen skyldig till innehavet. Han döms även för att olagligt ha innehaft 163 skarpladdade patroner.

Femtioåringen har också ansetts skyldig till att ha misshandlat en kvinnan, och tingsrätten slår fast att misshandeln inte är att anse som ringa. På grund av motstridiga uppgifter har tingsrätten haft svårt att reda ut vad som egentligen hände mellan mannen och kvinnan, men man anser det klarlagt att mannen hållit ett hårt grepp om kvinnans händer, och att han på så sätt orsakat att hon fallit omkull. Ett blåmärke, smärta och svullnad i handen måste ha berott på denna händelse, menar tingsrätten. Mannen ska också betala skadestånd på 8 300 kronor till kvinnan.

Britt Risberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.