Annons

Fjärde ägarna på 80 år

I 80 år har Flora blommor försett Skurupsborna med växtlighet. Nu är det dags för fjärde generationens florister att ta över.
Skurup • Publicerad 29 september 2011
Birgitta Olsson och Maggie Jeppsson har tagit över som nya ägare till Flora blommor i Skurup.
Birgitta Olsson och Maggie Jeppsson har tagit över som nya ägare till Flora blommor i Skurup.Foto: 

Det har målats om inne och ute, golven har polerats och inredningen har förnyats sedan Birgitta Olsson och Maggie Jeppsson tog över nycklarna till Flora blommor på Södergatan i Skurup den 1 september i år. Först på torsdagen var det dags för nyinvigning.

-Det har blivit mer hemtrevligt och det är viktigt att kunderna ser att det händer något. Men vi tar förändringarna pö om pö så de känner igen sig, säger Birgitta Olsson medan hon plockar ihop en höstbukett.

Annons

Utbudet är egentligen detsamma, men vissa leverantörer är nya sedan vännerna tog över. De bor båda inom Skurups kommun och trivs med den lokala kundkontakten.

-Vi konkurrerar med vår service och vårt kunnande, säger Maggie Jeppsson. Alla säljer ju blommor i dag men vi är florister och har ett brett utbud och en bred kundkrets.

Hösten brukar vara en bra tid för blomaffärer. Inför alla helgona gör Flora blommor en del gravdekorationer, men det som säljer bäst är alltid snittblommorna.

-Vi kan få hit nya blommor varje dag och har ett stort utbud på snittet för att vi har en så bra omsättning. Många beställer blommogram av oss. De kan skickas över hela världen, berättar Maggie Jeppsson.

Hon och Birgitta Olsson har jobbat med blommor i 20 år. När de i onsdags anordnade mingel i butiken dök tre generationers ägare upp.

-Flora blommor har funnits här i 80 år. Först var det Hilding Lindskog som hade det. Gulli och Knut Olsson tog över på 60-talet och Kerstin och Olle Samnegård tog över 1993. De är glada för vår skull, säger Birgitta Olsson.

Ann-Louise Olander
Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons