Annons

Fler barnplatser på Bruksgården

Inför ombyggnaden av Bruksgården planerar kommunen att göra en ny beräkning av behovet av platser inom barnomsorgen under de kommande åren. Orsaken är att förskolan som finns på Bruksgården kan komma att utökas.
Skurup • Publicerad 2 mars 2003

I nuläget har den 60 platser men biträdande förvaltningschef Birgitta Jönsson säger att man nu projekterar för ytterligare 20 platser. Om behovet, som baseras på befolkningsutvecklingen, kommer att öka blir det billigare att förlägga platserna till en redan existerande förskola än att starta upp något nytt. I samband med ombyggnaden av Bruksgården kommer barnomsorgen att byta läge och i stället inrymmas i andra änden av fastigheten. På så vis kommer den att ligga i anslutning till paviljongen som i dag ligger vid sidan om Bruksgården. Genom flytten kan lekytor samorganiseras på ett bättre sätt.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons