Förhandling om hyran för kommunhuset pågår

Skurup • Publicerad 10 december 2005

Hyresförhandlingar pågår mellan kommunen och fastighetsbolaget Leny, ägare till Centrumhuset där kommunkontoret är inrymt.

– Förhoppningsvis ska förhandlingarna bli klara i januari, säger kommunalrådet Niklas Sjöberg (m).

Hyreskontraktet för kommunhuset löper ut nästa år.

Enligt Niklas Sjöberg gäller det nu att få fram alternativ – att fortsätta hyra i Centrumhuset eller satsa på ett nytt kommunhus vid Stortorget, så som bland annat föreslogs i en motion för några år sedan.

– Det är ju en fråga om ekonomi. Personligen tror jag nog mer på alternativet att fortsätta hyra i Centrumhuset.

Niklas Sjöberg menar att kommunen har ett bra utgångsläge i förhandlingarna med Leny:

– Det är ju inte helt lätt att hitta en hyresgäst till så stora lokaler. Samtidigt söker Leny nu statsbidrag för att byta värmesystem i Centrumhuset, från direktverkande el till fjärrvärme från det halmeldade värmeverket.

– Vi har varit intresserade av det och nu finns möjligheten, säger Göran Ingby på Leny, som har huvudkontor i Sjöbo och äger fastigheter i Sjöbo, Skurup och Hörby.

Att byta värmesystem är ett relativt omfattande arbete enligt Göran Ingby. Ett system för vattenburen värme ska installeras, och de gamla elradiatorerna och kabeldragningarna ska tas bort.

– De nya radiatorerna ska sitta på samma plats som de gamla.

Enligt Lenys ansökan ska bytet genomföras någon gång mellan april och december nästa år.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.