Förslag om fortsatt vård i Rydsgård

Privat eller offentlig vårdverksamhet ska bedrivas i Rydsgård även efter att vårdavtalet med Praktikertjänst löper ut. Så kan det bli om distriktsnämnden i Ystad-Österlens sjukvårdsdistrikt bestämmer sig för att anta det förslag till beslut som ska behandlas på nämndens möte den 23 maj.
Skurup • Publicerad 17 maj 2002

Distriktsnämndens vårdavtal för familjeläkarverksamhet i Rydsgård gäller i fyra år med möjlighet till ett års förlängning. Verksamheten bedrivs i tillfälliga lokaler i avvaktan på att de ordinarie lokalerna färdigställs. Men för att nå en rimlig hyresnivå på de blivande lokalerna vill Region Skånes fastighetsnämnd skriva på ett längre hyreskontrakt med hyresvärden. Det kan man bara göra om vård planeras i lokalerna även efter att kontraktet med Praktikertjänst går ut. Det är anledningen till att man nu vill ha ett svar på hur distriktsnämnden tänker sig framtiden i Rydsgård.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.