Första mötet om Ungdomens hus

Nu har de haft sitt första riktiga möte - ungdomarna som har mandat från Skurups kommun att utforma det nya Ungdomens hus i det före detta kommunhuset i hörnet av Tegelgatan och Kyrkogatan.
Skurup • Publicerad 10 april 2002
BILD: SPRISSE NILSSON
BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

Det är åtta skurupsungdomar, från sjunde klass till första ring på gymnasiet, som står för planeringen. Första mötet i kommunhuset med gårdsrådet som bestämmer hur Ungdomens hus ska bli. BILD: SPRISSE NILSSON" BORDER="0"Första mötet i kommunhuset med gårdsrådet som bestämmer hur Ungdomens hus ska bli. BILD: SPRISSE NILSSON I konferenssal 4 i kommunhuset på Gågatan träffade de på tisdagen kommunalrådet Torbjörn Thorsson och började dra upp planerna för den kommande renoveringen av huset. En miljon kronor finns avsatt i kommunens budget för uppfräschningen. I mitten av augusti är det tänkt att Ungdomens hus ska stå klart för att öppnas, så redan den 22 april är nästa möte inplanerat för de av ungdomarna som har ansvar för färgval och så vidare. Sedan ska man inventera vad som finns i kommunens alla förråd för att se om något kan passa på Ungdomens hus. - Det finns avsatta pengar. Men mycket kommer att handla om återvinning. Många är intresserade av att måla och klä om gamla möbler, säger fältsekreterare Conny Ekstrand, som tycker att det finns ett visst värde i att ungdomarna utför det här arbetet själva. Det kommer att vara gårdsrådet som driver verksamheten även efter att iordningställandet av Ungdomens hus är klart. Då handlar det till exempel om att ordna med café i det nya huset och fixa disko på Rutgerskolan i den gamla fritidsgården. Där ska det också fortsättningsvis finnas replokaler. Idéerna forsade ur gårdsrådet under mötet. Flipperspel, datorspel, café uteplats och en plan för street basket var några av de saker som medlemmarna skulle vilja fixa. Det finns också tankar på att försöka övertyga handlarna i Skurup om att medlemskortet i Ungdomens hus ska ge vissa rabatter. Till en början ska kortet i alla fall fungera som säkerhet för nyinköpt utrustning. Den som vill låna till exempel ett pingisrack måste lämna in sitt gårdskort som pant.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.