Fortfarande ingen ny teknik hos färdtjänst

Fortfarande saknas mobitex, den nya kommunikationstekniken som ska göra färdtjänsten bättre, i många av Skurups taxis bilar.
Skurup • Publicerad 24 april 2002

Den ska bland annat underlätta beställningar och även göra det möjligt att kontrollera hur mycket förseningar som förekommer. Enligt Skurups taxis ägare, Per-Olof Andersson är det företaget Trafikservice, som driver beställningscentralen för färdtjänst på uppdrag av Skånetrafiken, som ska leverera mobitex till taxibolagen. Men Trafikservice har bara levererat ett fåtal till Skurups taxi. Igår informerade Skånetrafiken de olika bolagen som kör färdtjänst om att ett inköp av ett nytt beställningssystem i höst kommer att göra det omöjligt att köra färdtjänst utan mobitex i bilen. Taxibilarna i Skurup ska dock vara fullt utrustade om några veckor, enligt Per-Olof Andersson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.