Annons

Fruktar luktproblem vid slamanläggning

Ragn-Sells planerade rötslamsanläggning vid Svenshögs gård kommer att medföra stora luktproblem för de närboende. Det tror en fastighetsägare i Villie som nu överklagar miljöprövningsdelegationens ja till slamanläggningen.
Skurup • Publicerad 20 mars 2003

Fastighetsägaren menar att det kommer att bli omöjligt att vistas i hans trädgård de dagar vinden blåser från rötslamsanläggningen. Han fruktar till och med att lukten tar sig in i bostaden. Mannen är också kritisk mot länsstyrelsens villkor, som säger att Ragn-Sells "bör" vidta vissa åtgärder för att luktproblemen ska minskas. Fastighetsägaren i Villie anser att "bör" borde bytas mot "skall". Helst vill han dock att Ragn-Sells flyttar sin slamverksamhet inomhus, till exempel till något nedlagt sockerbruk, för att minska luktproblemen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons