Annons

Fyra häktade misstänkta för kidnappning

Fyra personer från Skurup, två män och två kvinnor, har häktats misstänkta för olaga frihetsberövande och försök till utpressning. Tillsammans ska de ha kidnappat en kvinna och hållit henne fången under flera dagars tid.
Skurup • Publicerad 11 mars 2014

De fyra misstänkta är i åldrarna 17 till 25 år och i olika omfattning kända av polisen sedan tidigare. Två av dem häktades i slutet av förra veckan, medan de andra två häktades under måndagen.

– Vi befinner oss alltså mitt i det här och utredningen pågår för fullt. Det är ett komplicerat ärende och vi har fortfarande många personer, hemmahörande i flera olika kommuner, som ska höras, säger Mårten Wetterberg, utredare på polisen i Ystad.

Annons

Fyra dagar

Händelsen ska ha tagit sin början onsdag den 26 februari då en kvinna mot sin vilja fördes från Sjöbotrakten till Skurups kommun.

Hon ska därefter ha hindrats att röra sig fritt fram till söndag den 2 mars, alltså under cirka fyra dygns tid.

– Det rör sig om en relativt lång brottsperiod och brottet är också mycket allvarligt i sig. Straffet för olaga frihetsberövande är ett till tio års fängelse, påminner Mårten Wetterberg.

Något våld

Enligt honom ska den brottsutsatta kvinnan inte ha behövt någon sjukhusvård, hon ska dock ha utsatts för någon form av våld.

– Det finns delar i utredningen som tyder på att så är fallet. Vilken typ av våld det handlar om vill jag dock inte gå in på, säger Mårten Wetterberg och hänvisar till utredningens känsliga läge.

Telefoner

Genom den tekniska undersökning som genomförts har polisen säkrat material i form av DNA som nu skickats iväg för analys.

Det ska även ha tagits mobiltelefoner i beslag för en närmare kontroll av samtalslistor och sms.

Annons

Att frihetsberövandet fick ett slut ska ha hängt samman med ett intensivt polisarbete under förra helgen, vilket ledde fram till att en av männen kunde gripas.

Kort därefter greps även en kvinna och några dagar senare ytterliga ett par.

Senast den 19 mars ska åtal mot de fyra vara väckt.

INTERNAL INTERNAL
Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons