Fyra olyckor – nio till sjukhus

Under lördagen har det inträffat fyra trafikolyckor i sydöstra Skåne. Sammanlagt har nio personer förts till sjukhus.
Skurup • Publicerad 27 september 2014

Strax innan klockan tolv kolliderade två personbilar på E65 mellan Skurup och Rydsgård, i västergående körriktning.

Sammanlagt var tre personer inblandade i olyckan och samtliga kunde på egen hand ta sig ut ur bilarna. Ingen av dem behövde föras till sjukhus. Olyckan orsakade störningar i trafiken.

En timme senare skedde en ny trafikolycka när en personbil körde ner i diket på Pålstorpsvägen norr om Tomelilla.

Polis och räddningspersonal larmades till platsen. Tre personer, en kvinna och två barn, fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart vilka skador de har ådragit sig.

Klockan 13.20 kolliderade en personbil med en mur i Löderup. En person fick föras till sjukhus, men det är oklart om det rör sig om några allvarliga skador.

Klockan 15.43 krockade två personbilar i höjd med Järrestad.

– Det blev en frontalkrock när en av bilarna skulle svänga vänster, säger Maya Forstenius, informatör hos Skånepolisen.

Efter smällen voltade en av bilarna av körbanan. Fem personer var inblandade i olyckan och samtliga fördes till sjukhus. Enligt polisen ska det röra sig om lindriga skador.

I samband med räddnings- och bärgningsarbetet var det begränsad framkomlighet på vägen. Klockan 17 flöt trafiken på som vanligt igen.

Taner Caliskan
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.