Annons

Granne hotas med vite efter översvämning

Trots påpekanden från länsstyrelsen åtgärdade inte fastighetsägaren avloppsproblemen.
Skurup • Publicerad 13 september 2011

I november svämmade avloppet över sina bräddar och grannen fick sitt hus översvämmat.

Nu vill länsstyrelsen att fastighetsägaren med den provisoriska avloppsledningen på sin mark ska betala 15 000 kronor i vite för att struntat i kraven. Länsstyrelsen ansöker därför hos miljödomstolen i Växjö om att få vitesbeloppet utdömt.

Annons

Ytterligare en fastighetsägare i området har fått kritik. Den fastightsägaren överklagade dock beslutet och berörs inte av viteskravet

Enligt länsstyrelsen orsakade översvämningen den i november anmälda översvämningen "omfattande skador". Man bedömde att översvämningen orsakats av det bristfälliga dräneringssystemet.

Redan 2007 konstaterade länsstyrelsen att översvämningsproblemen orsakades av dåligt dräneringssystem. Några skador hade då inte konstaterats. Länsstyrelsen påpekade att den tillfälliga lösningen som då gjorts inte dög på sikt. Vid det tillfället nöjde man sig med att understryka fastighetsägarnas ansvar.

Efter skadorna hos den drabbade grannen skärper man nu tonen och ansöker om att den trilskande fastightsägaren beläggs med vite för att inte ha åtgärdat ledningarna.

Karin Ohlsson
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons