Granne säger nej till fast Fiskeria

Mossby Fiskerias ansökan om bygglov för att ha en fast försäljning på Mossbystrand ogillas av en granne till verksamheten.
Skurup • Publicerad 7 maj 2002

I sitt yttrande till byggnadsnämnden i Skurups kommun skriver hon att ett permanent tillstånd att sälja snabbmat, fruset livsmedel, glass och dryck är oförenligt med områdets karaktär av bevarandevärt naturområde med strandskyddsbestämmelser. Grannen anser också att det kan medföra olycklig skyltning, utökning av parkerings- och serveringsytor och sanitära problem. Behovet av grillmat, läsk och så vidare är täckt på den offentliga stranden i och med kiosken 200 meter västerut. Företaget har haft ett möte med byggnadsnämndens beredningsutskott, och har där fått information om att det krävs dispens från strandskyddet om anläggningen ska bli permanent. Miljö- och hälsoskyddsnämnden ska pröva om det är möjligt att ge ett godkännande till verksamheten för ett år framåt. Från år 2003 måste dock verksamheten iordningställas enligt livsmedelslagstiftningen. Ett permanent tillstånd kommer att kräva en stor ombyggnad, enligt miljö- och hälsoskyddskontoret. Vid mötet berättade företaget också om att verksamheten endast kommer att handla om försäljning via disk under de närmaste fem åren, alltså ingen servering vid bord. Vägverket har inte något emot en permanent försäljning under förutsättning att sikten vid in- och utfarten mot väg 9 inte försämras.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.