Greenpeace banderoller plockades ner

Under dagen satte Greenpeace upp två banderoller utmed kustvägen vid Abbekås. Banderollerna sattes upp på privat mark utan tillåtelse och åtminstone den ena plockades ner av en av markägarna under kvällen.
Skurup • Publicerad 12 september 2002

Banderollen satt mittemot Kaffestugan vid Mossbystrand och ägaren Agneta Lövgren Nilsson tog ner den när hon kom dit efter påringningar från en observant boende. Hon säger att hon inte kommer att vidta några åtgärder. Claes Book i Greenpeace säger att man var medvetna om att det var privat mark och är inte förvånad över borttagandet. Han tror inte att det kommer att sättas upp några nya banderoller vid kustvägen. På anslagen stod det 80 decibel, syftandes på ljudstyrkan på kustvägen, och på den andra 35 decibel vilket är en nivå som nämnts för de planerade vindkraftverken utanför kusten.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.