Annons

Grönyta kan bli bostäder

Grönytan mellan Norregatan och Parkgatan i Rydsgård kan snart vara ett minne blott. Nu hoppas Skurupshem på att få bygga hyreshus på området.
Skurup • Publicerad 24 september 2011

RYDSGÅRD. YA har tidigare berättat om de boendes irritation över det bristande underhållet av grönområdet längs Norregatan och Parkgatan i Rydsgård. Nu kan problemet snart vara ur världen.

-Kommunstyrelsen har nyligen beslutat att vi ska ta fram en plan här. Det blir för bostäder i någon form, berättar Jennie Luthander, planarkitekt på Skurups kommun.

Annons

Tomten, som går under benämningen Örsjö 16:35, är fortfarande i kommunens ägo. Men Skurupshem är intresserade av att köpa upp den.

-Vi har anlitat en arkitekt och håller på att ta fram skisser på möjlig bebyggelse. Efter det ska vi träffa Jennie Luthander och se vad vi får in i planen, säger Skurupshems vd, Anders Nilsson.

För att affären ska bli av vill han veta mer om hur många hus och hur många våningar som godkänns i området. Men helt klart är att han har hyreslägenheter i åtanke.

-Det blir någon form av hyreshus som smälter in i miljön. I runda slängar kanske det kan röra sig om 12-14 lägenheter, men det finns inget konkret ännu, säger han.

Inom de närmsta veckorna räknar vd:n med att kunna få till stånd ett möte med kommunen för att diskutera framtida möjligheter för grönytan.

Maria Sällberg
Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons