Gunnars hus kan behållas i kommunal ägo

Gunnar Gjutares hus vid Mölleskolan kommer inte att renoveras för att användas som skollokal. Trots det vill kommunen behålla fastigheten eftersom marken anses värdefull.
Skurup • Publicerad 29 mars 2002

Föräldraföreningen vid skolan i Skivarp har skrivit till kommunen och påtalat behovet av fler lokaler. Bland annat finns det ingen plats för ett bibliotek. Det anses dock för dyrt att rusta upp fastigheten men om skolan har nytta av marken så kan de tidigare planerna på att sälja huset komma att stoppas. Närmast ska barn- och utbildningsnämnden och byggnadsnämnden få uttala sig om det är bra att marken tillförs skolområdet. Någon brist på lokaler tror kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Thorsson (s) inte att det kommer att vara framöver då de kommande ålderskullarna som börjar i skolan är mindre än de som går ut sexan och lämnar Mölleskolan.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.