Annons

Gunnars hus säljs inte

Det är inget skämt. Trots dagens datum. I går kväll beslöt ledamöterna i fullmäktige att på nytt ändra kurs när det gäller vad som ska hända med Gunnars hus.
Skurup • Publicerad 31 mars 2003

Nu ska kommunen behålla fastigheten i sin ägo. Åtminstone till det utretts vad det kostar att handikappanpassa nedre våningen. Gårdagens diskussion inleddes med att Ann-Helen Nilsson (c) föreslog att kommunen ska behålla huset och hyra ut det till föreningen Fast (För alla skivarpsbors trivsel). Tankegången är den rakt motsatta till förslaget att sälja fastigheten som var det kommunstyrelsen ställde sig bakom. Gertrud Ekman (s) varnade för kostnaderna då huset i så fall måste anpassas till handikappade. Folkpartisten Sven Rosengren poängterade att bara första våningen behövde anpassas eftersom föreningen inte är beroende av större utrymme. Något som innebär att resten av huset i så fall inte kan användas av Mölleskolan vilket föräldraföreningen föreslagit. Beslutet som togs medför dock inga löften om att Gunnars hus ska hyras ut till Fast. Både Ann-Helen Nilsson och Birgitta Otterbeck (v) efterlyste vad en anpassning kommer att kosta. Och det är i avvaktan på en sådan beräkning som fullmäktige beslöt att huset tills vidare ska kvarstå i kommunal ägo. Beslutet togs efter omröstning där socialdemokraterna, undantaget Anna Murgren, tillsammans med Björn Kihlgren (spi) och Ann-Mari de León (mp) ville sälja fastigheten.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons