Gymnasiet har tröttnat på stölderna

Personalen på Nils Holgerssongymnasiet har tröttnat på alla dieselstölder. "Nu minimerar vi dieseln i bilarna", säger lärare Knut Danefeldt.
Skurup • Publicerad 27 maj 2011
Knut Danefeldt och Ulf Johansson på Nils Holgerssongymnasiet har tröttnat på den senaste tidens dieselstölder.
Knut Danefeldt och Ulf Johansson på Nils Holgerssongymnasiet har tröttnat på den senaste tidens dieselstölder.Foto: Frida Eriksson

Efter att ha utsätts för tre dieselstölder under den senaste månaden tvingas Nils Holgerssongymnasiet ta till åtgärder för att minimera svinnet.

-Vi har säkert blivit av med 2500 liter hittills i år. Med tanke på att dieseln kostar 14 kronor litern så blir det riktigt dyrt, säger Knut Danefeldt, anläggningslärare på skolan.

Senast natten mellan tisdag och onsdag skedde den senaste stölden. Liksom tidigare gånger hade gärningsmännen klippt upp staketet till området där bilarna förvaras.

-Det är en massa hål i stängslet. Men det måste vara olika tjuvar varje gång, för de klipper alltid nya hål, säger intendent Ulf Johansson.

Skolpersonalen får rycka ut och laga hålen gång på gång. Men nu börjar de få nog.

-Vi försöker minimera dieseln i bilarna, annars rensar de allting, säger Knut Danefeldt.

De stora lastbilarna rymmer 800 liter fulltankade. Nu fyller man bara tanken med 75 liter på morgonen. När eleverna kört runt en hel dag är tanken i stort sett tom vid dagens slut.

-Då tjänar de inte på att bryta sig in. Vi hoppas att det kommer att hjälpa, avslutar Danefeldt.

Ann-Louise Olander
Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.