Annons

Hävdar att de bara lånade traktorn

Nu väcks åtal mot de två män som i början av augusti tog sig en tur i en traktor i centrala Skurup. Männen, som var kraftigt berusade vid gripandet, bodde hos en bonde under sommaren. Men när han åkte i väg på en resa passade de två männen på att provköra hjullastaren en natt.
Skurup • Publicerad 17 augusti 2002

De uppger båda att det bara handlade om att provköra den och inte något försök till stöld, då de var spekulanter på att köpa den. Olyckligtvis hade de hunnit sätta i sig en ansenlig mängd alkohol både innan och under färden från gården vid Mossbystrand in till Skurup. När de greps vid midnatt hade de 0,5 promille i blodet. Det var en privatperson som uppmärksammade hur en hjullastare körde vingligt och på trottoarerna och ringde polisen. När patrullen kom till platsen så fann de männen och en flaska vodka i hytten. Under förhör har en av männen förklarat att de vid 21-tiden på kvällen ville besöka en bekant inne i Skurup, och att den bil han hade gick för fort att köra då de redan då var berusade. Åklagaren har väckt åtal mot de bägge herrarna på två punkter, tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt rattfylleri.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons