Annons

Hon har tagit klivet upp från sin källare

Efter drygt 20 år hemma i källaren har Marie Rinaldo tagit steget upp till marknivå och öppnat klippstuga på Södergatan. ”Det här skulle jag ha gjort för länge sedan”, konstaterar hon nu med ett 30-tal nya kunder i kalendern.
Skurup • Publicerad 13 augusti 2014
Flera av kunderna har troget hängt med genom årens lopp. En av dem är Skivarpsbon Marie Holm, som här får topparna putsade.
Flera av kunderna har troget hängt med genom årens lopp. En av dem är Skivarpsbon Marie Holm, som här får topparna putsade.Foto: Foto: Anette Sjöstrand
”Jag ville inreda lokalen rätt från början för nu ska jag inte flytta fler gånger”, säger Marie Rinaldo.
”Jag ville inreda lokalen rätt från början för nu ska jag inte flytta fler gånger”, säger Marie Rinaldo.Foto: Foto: Anette Sjöstrand

Att Marie Rinaldo är en kvinna med öga för form och stil står klart i samma sekund man kliver innanför dörrarna till den nyrenoverade lokalen på nummer 22.

I utrymmet, som genom årens lopp agerat alltifrån bank till zoobutik, möts nu besökarna av ruffiga hemsnickrade metallbord, vackra blomsterarrangemang, högblanka skåpluckor och mjukt turkost sammet. Så har också jobbet med att färdigställa lokalen tagit nästan ett halvårs tid.

Annons

Massa slit

– Jag skrev kontrakt redan i februari, därefter har det varit massor av slit för att få allting färdigt. Dessutom fick ju renoveringen göras på kvällar och helger, bredvid heltidsjobbet som frisör, säger Marie Rinaldo.

För även om själva salongen är sprillans ny är hennes frisörkarriär långt ifrån det samma. Det är i dagarna ganska exakt 26 år sedan hon tog emot sina första kunder, då på Flintebros äldreboende.

– Jag var precis färdig med utbildningen och fick höra att de sökte någon som kunde ta emot både de boende och kunder utifrån. Så jag tog chansen och fick fullt upp nästan direkt. Det var jättekul, berättar hon.

Inte trivsamt

Därefter har det varit frisörsalong hemma i källaren som gällt, senast på Östra Gränsgatan i Skurup.

Men med handen på hjärtat, så har Marie Rinaldo inte trivts något vidare. Att ha jobbet på hemma- plan gör det svårt att slappna av.

Och i takt med att de två barnen vuxit upp har längtan efter en flytt ”in till byn” blivit allt starkare.

– Det här är något som jag gått och funderat på jättelänge, men inte blivit redo att genomföra. Men det var nu eller aldrig, innan man blir för gammal, säger hon med ett skratt.

Och hittills har flytten i sig redan genererat exakt 29 nya kunder. Håller takten i sig kan det i framtiden mycket väl bli aktuellt för Marie Rinaldo att ta in ytterligare hjälp i salongen. Faktiskt står en extra stol redan redo.

– Men det är inget jag bestämt ännu. Vi får se hur det går först, säger hon.

INTERNAL INTERNAL
Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons